Veskimägi: Elering võiks gaasivõrgu ostmiseks saada raha börsilt

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Postimees.ee

Süsteemihaldur Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimäe sõnul võiks Elering gaasivõrgu ostmiseks vajaliku raha saada osaliselt Eesti jaeinvestoritele suunatud võlakirjade emiteerimise kaudu Tallinna börsil.

See ei oleks Eleringi jaoks kõige lihtsam ega ka kõige odavam viis raha saada, aga kui sellest tõuseb laiemalt kasu, on firma selleks Veskimäe sõnul valmis.

Veskimäe sõnul võiks teha just Eestis piisavalt madala nominaalväärtusega võlakirjade avaliku emissiooni, kuhu jaeinvestor saaks raha paigutada.

«Sellega oleks võimalik ühe õige asja tegemiseks toetada veel teist õiget asja ehk kohaliku kapitalituru arengut,» kirjutab Veskimägi tänases Postimehe arvamusloos.

Raha kaasamine börsilt annaks Veskimäe sõnul ühtlasi ka huvilistele võimaluse selliste võlakirjaostudega osaleda gaasiamjanduse reformimise protsessis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles