Teises kvartalis oli 7600 vaba ametikohta

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsija.
Tööotsija. Foto: Peeter Langovits.

Statistikaameti teatel oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides 2013. aasta teises kvartalis 7600 vaba ametikohta, mida on mullu sama ajaga võrreldes 6,9 protsenti vähem. Võrreldes aasta esimese kvartaliga kasvas vabade ametikohtade arv aga 9,1 protsenti.  

Vabade ametikohtade määr ehk vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus oli teises kvartalis 1,4 protsenti. Kõige kõrgem ehk 3,1 protsenti oli vabade ametikohtade määr oli majutuse ja toitlustuse tegevusalal ja kõige madalam ehk 0,6 protsenti kinnisvaraalases tegevuses.

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli tervishoius ja sotsiaalhoolekandes, kus vabu ametikohti oli 2012. aasta teise kvartaliga võrreldes 1,3 korda rohkem.

Vabadest ja hõivatud ametikohtadest 56 protsenti asuvad Harju maakonnas. Vabade ametikohtade määr oli kõige kõrgem Hiiu maakonnas, samas asub Hiiu maakonnas ainult 0,5 protsenti kõigist ametikohtadest.

Vabadest ametikohtadest 24 protsenti oli avalikus sektoris ja 76 protsenti erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,2 ja erasektoris 1,5 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

käive kahanes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes kolm protsenti.

Vaba ametikoht on vastloodud, vaba või töötaja lahkumise tagajärjel vabaks saav tasustatav ametikoht, millele tööandja otsib aktiivselt sobivat kandidaati väljastpoolt ettevõtet, asutust või organisatsiooni.

Andmed põhinevad statistikaameti uuringul, sel aastal on valimis 11 740 ettevõtet, asutust ja organisatsiooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles