Pangad on alustanud õppelaenulepingute sõlmimist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppelaen.
Õppelaen. Foto: Toomas Huik.

SEB, Swedbank ja Krediidipank on alustanud õppelaenulepingute sõlmimist, algaval õppeaastal on laenu intressimäär 5 protsenti aastas ning maksimaalne summa 30 000 krooni.

Nordea pank alustab õppelaenu lepingute sõlmimist 17. augustil. Sampo pank hakkab õppelaenu taotlusi vastu võtma septembrist.


Õppelaenu saab taotleda Eesti kodanik või siin pikaajalise elaniku elamisloa või alalise elamisõiguse alusel viibiv isik, kes õpib keskhariduse baasil täiskoormusega õppes ükskõik millises kutseharidusõppeasutuses (era- ja riiklikud ülikoolid, rakenduskõrgkoolid, kutsekoolid, samaväärsed koolid välisriikides) ja kelle kohustusliku õppeaja kestus on vähemalt üheksa kalendrikuud.

Õppelaenu saamiseks on vaja kas kahe Eesti kodaniku või Eestis pikaajalise elaniku elamisloa või alalise elamisõiguse alusel viibiva isiku ametlikku käendust või Eestis asuvat kinnisvara tagatiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles