Helsingin Sanomat: Tallinnas petetakse turiste juba Riia malli järgi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaardiga tuleb turistil Tallinnas ettevaatlik olla.
Krediitkaardiga tuleb turistil Tallinnas ettevaatlik olla. Foto: Corbis / Scanpix

Soome võimuesindajate sõnul langesid turistid Tallinnas üksnes juunikuu jooksul 17 korral Riiaski levinud krediitkaardipettuse ohvriks, näiteks paluti kliendil kaardi parool teist korda sisse lüüa ja kasseeriti seeläbi makse kahekordselt.


Suur osa juhtumitest pärineb vanalinna ööklubidest, kuhu hiljutise nähtusena tänavapilti ilmunud «sisseviskajad» meesoost turiste meelitada üritavad, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome turistide hulka arvestades ei ole kaardipettuste arv suur, samas teeb seda liiki kuritegevuse levik ametnikke murelikuks.

Levinud on samuti alkoholi eest kõvasti suurema hinna küsimine meestele suunatud striptiisibaarides. Konkurents näib olevat muutunud karmiks ja ka nimetatud ettevõtete tänavareklaam on muutumas üha agressiivsemaks.

Eesti justiitsministeeriumi andmetel on varguste arv Eestis kasvanud, põhjusena tuuakse suurenenud turistide hulka ja majandusolukorra raskenemist.

Tallinnas varastatakse peamiselt sadama piirkonnas Mere puiesteel, samuti vanalinnas Viru tänaval.

Kõigele vaatamata peavad soomlased Tallinna siiski turvaliseks linnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles