Sony esitles Berliinis uut kaameratelefoni Z1

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1 Foto: SCANPIX

Täna kell viis pärastlõunal Eesti aja järgi Berliinis alanud pressiüritusel esitles Jaapani tehnoloogiaettevõte Sony oma uut veekindlat nutitelefoni Z1.

Sony Xperia Z1 on varustatud 20,7 megapikslise kaameraga, telefonil on 5-tollise diagonaaliga 1080 x 1920 pikslise lahutusvõimega FullHD ekraan, korpus on alumiiniumist ning tolmu- ja veekindel. Ekraani pikslitiheduseks on 441 pikslit tolli kohta.

Esitlusel demonstreeriti, kuidas telefonile on võimalik külge kinnitada uus Sony QX Smart Lens kaameramoodul, samas on seda kaamerat võimalik lisada ka teiste tootjate nutitelefonidele. Telefoniga ühendub seade WiFi kaudu.

Sony tegevjuhi Kazuo Hirai sõnul on Z1 näol tegu maailma parima pildikvaliteediga kaameratelefoniga.

Telefonil on neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 2,2 GHz taktsagedusega protsessor,  Adreno 330 graafikaprotsessor ning 2 GB muutmälu.

Salvestusmahtu on seadmel 16 GB, lisaks on olemas ka microSD pesa, telefoni mõõtudeks on 144 x 74 x 8.5mm, kaaluks 169 grammi.

Operatsioonisüsteemiks on Android 4.2.2, telefon saab olema saadaval kolmes värvitoonis: lillana, mustana ja valgena.

Müügile peaks telefon tulema veel käesoleva kuu jooksul.

Vaata ka Xperia Z1 reklaamvideot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles