Tiit Roben: Merko on kohanenud uue olukorraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Roben.
Tiit Roben. Foto: Peeter Langovits

Kontserni esimese poolaasta tulemusi kommenteerides ütles aktsiaseltsi Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben, et ettevõte on muutunud turuolukorraga kohanenud, kuid turul seisavad ees veelgi keerulisemad ajad.


Robeni väitel on Merko käitunud konservatiivselt.

«Oleme hoidnud korralikku likviidsust, jaotanud riske ega ole spekuleerinud varade hindamisega,» ütles ta. «Sellest tulenevalt tunneb ettevõte tänases keskkonnas end kindlalt ning analüüsib jätkuvalt võimalusi laienemiseks.»

Merko juhi sõnul seisavad Eesti ehitusturu raskemad ajad alles ees, kuna ehitusmahud vähenevad. 2010. ja 2011. aasta tulevad turuosalistele üpris keerulised. Paljud eratellijad on raskustes ning turg elab põhiliselt avaliku sektori tellimuste ootuses. Tõsiseks teemaks on tema sõnul kujunemas ka teadlikud alapakkumised, mis koormavad nii pakkujaid kui tellijaid.

Robeni väitel tahab Merko senisest jõulisemalt minna teedeehituse turule.

«Meie arvates võiks konkurentsi tugevnemine teedeehituses mõjuda hästi hindadele,» kinnitas ta. «See on kõikide huvides, et Euroopa Liidu maksumaksja raha saaks maksimaalselt kasutatud. Konkurentsi avamine aitab sellele igakülgselt kaasa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles