Sirje Potisepp: Tšehhis on kõik nii odav

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp Eesti toiduainetega.
Sirje Potisepp Eesti toiduainetega. Foto: Mihkel Maripuu

Toiduliidu juht Sirje Potisepp, kes äsja naases perega puhkusereisilt Tšehhi, kiitis sealseid häid hindu, mis muutis sealoleku eriti mõnusaks.


«Kuna olid soojad suveilmad, jõime palju erinevat õlut ja me saime aru, miks nad nii palju õlut joovad - õlle alkoholisisaldus on 3,6 protsenti. See ei tee purju ega uimaseks, vaid karastab,» tõi Potisepp välja ühe paljudest meeldivatest elamustest. Kusjuures pool liitri õlut maksis Praha keskväljakul meie rahas veidi alla 30 krooni. Poes tuli pudeli õlle eest tasuda vaid 3,5-4 krooni.

«Meiega võrreldes on odavad Tšehhis kõik toiduained, sest seal kehtib toidule muust kaubast väiksem, 9 protsendi suurune käibemaks,» lausus Eesti toiduliidu juht, kes sooviks samasugust maksuerisust raskel ajal toidule Eestiski.

Kui meil pakutakse majutusasutustes 650 krooni eest heal juhul üht tuba, siis Tšehhimaal said Potisepad selle raha eest ööbida neljakesi kolmetoalises apartemendis. Hinna sisse käis ka hommikusöök, kusjuures peremees praadis ise mune.

Restoranis sai korraliku, nelja suure prae, kuue õlle ja kahe magustoiduga lõunasöögi kogu perele 400-500 krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles