Tuntud eestlasi Nissan GT-Ri tellijate seas pole

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis eestlaste tellitud Nissan GT-Ri jõudis Tallinnasse.
Viis eestlaste tellitud Nissan GT-Ri jõudis Tallinnasse. Foto: Autonet.ee

Mõni päev tagasi saabus Eestisse treiler viie Nissan GT-R sportautoga. Kellele 1,3 miljonit krooni maksnud masinad toodi, keeldus autofirma siinne esindaja täpsustamast, kuid vihjas, et avalikkusele tuntud nimesid ja nägusid tellijate seas polnud.

Nissan Nordic Europe`i turundusjuht Henri Daum rääkis, et eestlased andsid hinnaliste masinate tellimused sisse möödunud aasta aprillis ja tasusid siis ka kohustusliku 100 000 krooni suuruse sissemaksu.


«Tellijate kohta võin avaldada, et nende inimeste nimed, kes autod Tallinnas nüüd kätte said, ei ütle tavalisele inimesele mitte midagi,» oli Daum uute sportautode omanikest rääkides salapärane.

Siiski lisas ta, et kõik viis Nissan GT-Ri Eesti teedel-tänavatel sõitma ei hakka. «Päris kõik autod Eestisse ei jäänud, tellijad olid küll kohalikud, kuid mõned masinad liigutati siit kohe minema.»

Eestisse jõudnud GT-Rid pandi Jaapanist Eesti poole teele rohkem kui kaks kuud tagasi, vahepeatusteks olid Suurbritannia ja Soome Nissani keskused.

Need, kes selle aasta sportauto tiitlit kandvat masinat oma silmaga näha soovivad, peavad lootma, et mõni Eestisse jäänud masin neile tänaval vastu sõidab, sest Eesti Nissani esindustes neid pole.

«Kuna Eestis GT-Re ametlikult ei müüda, ei tohi neid ka siinsetes salongides olla, lähimad edasimüüjad on Soomes Porvoos ja Rootsis,» rääkis Daum.

Kel rahakott kannatab, võib uhke masina endale ka tellida ja seda siis põhjalikumalt uurida, kuid selleks tuleb lisaks rahale varuda ka kannatust.

«Kes otsustab ja praegu tellimuse teeb, siis heal juhul ta saab auto 2010. aasta lõpus kätte. GT-R on üle maailma nii populaarseks osutunud, et järjekorrad on pikad isegi kriisist hoolimata,» sõnas Daum.

Nissan GT-R

  • Jaapanis jõudis GT-R müügile 2007. aasta detsembris ja omaniku on leidnud 5900 masinat.
  • Ameerikasse jõudis GT-R 2008. aasta juulis ja seal on müüdud 2100 autot.
  • Euroopas on eeltellimusi tehtud (aprill 2008 - aprill 2009) 2200-le autole ja praegu käib nende kättetoimetamine.

Allikas: Nissan Nordic Europe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles