Olukord tööturul võib sügiseks halveneda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised Töötukassas
Tööpakkumised Töötukassas Foto: Elmo Riig / Sakala

Juulis jõustunud töölepingu seaduse muudatused pole tööturule veel erilist mõju avaldanud, sest koondamisteate sai n-ö uue seaduse järgi juulis kätte vaid 200 inimest.

Küll aga võib olukord töötuturul sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul halveneda sügiseks, mil koondatute arv suureneb, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me peame olema valmis sügiseks, see on kindlasti meie ühine tõsine mure,» ütles Reinsalu (IRL).

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Heljo Pikhofi (SDE) sõnul näitab väike koondatute arv, et tööandja on leidnud muid lahendusi töötajatest vabanemiseks.

«Kui meil on täna 70 000 registreeritud töötut ja nendest kuskil 20 protsenti on inimesi, kes on koondatud, siis ei ole mitte nii, et kõik ülejäänud on läinud omal soovil, vaid see on sundkäik,» ütles Pikhof. «Tööandja pole inimest koondanud, kuigi töötajal on selleks õigus olnud ja seetõttu on inimene väikese hüvitisega või üldse ilma.»

Ühtki positiivset muutust, mida uus töölepingu seadus pidi enda kaasa tooma, pole töötukassa juhi ega sotsiaalkomisjoni liikmete sõnul võimalik täna veel esile tuua, sest selleks on seaduse jõustumisest möödas liiga lühike aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles