Elektriraudtee uute rongide hankel osaleb neli firmat

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Küllike Rooväli.

Elektri- ja diiselrongide ostu riigihankele esitasid taotluse neli ettevõtet: Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding, Stadler Bussnang AG, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A ning Alstom Transport Germany GmbH.


Riigihanke komisjon vaatab esitatud dokumendid läbi ja teeb otsuse kvalifitseerimise kohta augusti jooksul. Seejärel esitatakse taotlejatele soetatavate rongide tehnilised tingimused, millele vastavalt tuleb koostada pakkumus.

Kvalifitseerimistingimustes on olulised nii taotleja majanduslik seisund kui tehniline valmidus ja suutlikkus soetatavaid ronge toota. Komisjon kontrollib taotlejate majandustegevuse netokäivet, samuti seda, kui palju on ettevõtted tootnud ronge aastatel 2005-2008. Taotlejad peavad tõendama vastuskindlustuse ning kvaliteedi tagamise jälgimise süsteemi olemasolu. Samuti vaadatakse, kas ettevõte omab kogemust Eesti klimaatilistele tingimustele vastavate rongide tootmiseks.

Kõnealuse riigihankega soetab Elektriraudtee 18 elektrirongi ning 10 diiselrongi. Lisaks jääb võimalus soetada täiendavalt veel kuni 10 diiselrongi.

Elektrirongide ostu rahastamine toimub Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi vahenditest ja riigieelarvest. Diiselrongid soetab Elektriraudtee 20-aastase kapitalirendiga. Hanke ajakava kohaselt sõlmitakse leping reisirongide soetamiseks järgmise aasta alguses. Uued elektrirongid saabuvad Eestisse aastatel 2012-2013 ning diiselrongid 2013-2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles