UBS võib pääseda USA nõutud hiigeltrahvist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UBSi logo kontorihoonel Zürichis
UBSi logo kontorihoonel Zürichis Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsi suurpank UBS pääseb tõenäoliselt Ühendriikide maksuameti nõutud trahvi tasumisest, mille oletatav suurusjärk jäi 2 kuni 3,5 miljoni euro ehk 31-55 miljoni krooni vahemikku.


Panka ähvardati hiigeltrahviga, kui see ei avalikusta nende ameeriklaste nimesid, kel on maksude maksmisest kõrvalehiilimiseks UBSis kontod, vahendas AFP.

Šveitsi ajalehtede NZZ am Sonntag ja SonntagsZeitung andmetel jõudsid pank ja Ühendriikideametivõimud eelmisel nädalal kokkuleppele. Mõlemad ajalehe tsiteerivad nimetuks jääda soovinud allikat.

Meediaväljaannete väitel pääseb pank rahatrahvist, avaldades 4500-5000 ameeriklasest kliendi nime. Alguses nõudsid Ühendriikide maksuametnikud detailset informatsiooni 52 000 UBSi kliendi kohta.

USA süüdistas Šveitsi suurpanka seaduste rikkumises, kuna Ühendriikide maksuametil polnud juurdepääsu panga klientide varalist seisu sisaldavale andmebaasile.

UBS oli seni väitnud, et ei saa oma klientide kohta käivat teavet avalikustada. Ameeriklaste nõudmisele järeleandmine oleks tähendanud pangasaladuse seaduse rikkumist ja pangale saaks esitada Šveitsi kohtus süüdistuse.

Šveitsi justiits-ja välisministeeriumite esindajad polnud nõus Reutersile ajalehtede väiteid kommenteerima. UBSi esindajat uudisteagentuur samuti kohe kätte ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles