Ruhnlased: maavanem tegi meile kahju paar miljonit

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam. Foto: Toomas Huik

Kuigi maavalitsus jõudis Saaremaa Laevakompaniiga kokkuleppele, et sellest nädalast hakkab laev lõpuks taas käima, ei suuda see ruhnlaste rahalist hävingut tasa teha.


Kevadel katkenud laevaühendus mandri ja Saaremaaga tähendas turismitalunik Kaarel Laugu sõnul katastroofi. Saamata jäänud raha ulatub paari miljonini, mis on 56 elanikuga saarele suur hoop, kirjutab Õhtuleht.

«Grupid, kes kevadel broneerisid, on ammuilma ära öelnud, sealhulgas need, kes tahtsid augustis tulla. Kui tead, et Ruhnu ei saa, sõidad lihtsalt mujale või lähed Kanaaridele,» lausus Lauk.

Et siseturismi kõrghooaeg kestab poolest juunist poole augustini, ei usu ta, et napi järelejäänud suveajaga õnnestuks talve üleelamiseks tagavara koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles