Tallinna Sadama kasum kasvas 9 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superjaht Mayan Queen IV Tallinna sadamas.
Superjaht Mayan Queen IV Tallinna sadamas. Foto: Liis Treimann

ASi Tallinna Sadam selle aasta esimese poolaasta puhaskasum oli esialgsetel andmetel 276 miljonit krooni ehk 9 protseti enam kui mullu samal ajal.


Tallinna Sadama müügitulu kasvas aasta esimese kuue kuuga 7 protsendi ehk 42 miljoni krooni võrra 657 miljoni kroonini.

Esimene poolaastal kasvas sadama kaubamaht mullu sama ajaga võrreldes 0,6 miljoni tonni ehk ligi 4 protsendi võrra 15,4 miljoni tonnini. Sellega oli Tallinna Sadam ka üks vähestest Läänemere idakalda sadamatest, kelle kaubamaht esimesel poolaastal kasvas, kuivõrd konkureerivate sadamate kaubamaht kokku vähenes 8 protsenti võrra, teatas ettevõte. Ühtlasi tõusis Tallinna Sadam piirkonna sadamate hulgas kaubamahu suuruselt taas kolmandaks.

Tallinna Sadama kulud tööjõule vähenenud esimesel poolaastal mullku sama ajaga võrreldes 6 protsenti.  

Vaatamata halvenenud majanduskeskkonnale regioonis üldiselt, püsis reisijate arv eelmisel aastal saavutatud rekordilisel tasemel. Esimesel poolaastal läbis Tallinna Sadama koosseisu kuuluvaid sadamaid kokku 3,4 miljonit reisijat, mis tähendas 1-protsendilist kasvu. Kasvas nii liinireisijate kui kruiisireisijate arv, viimane isegi 18 protsenti.

Esimesel poolaastal investeeris Tallinna Sadam uutesse infrastruktuuri objektidesse ja olemasolevate parendamisse kokku 545 miljonit krooni mis oli 349 milj kr rohkem kui eelneval aastal. Põhiosa investeeringutest moodustas Muuga sadamas konteinerterminali laiendus ja Paldiski lõunasadamas uue puistekauba kai rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles