Magna suurendas Opelile tehtud pakkumist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Kanada autotarvikutetootja Magna suurendas General Motorsi tütarfirmale Opel tehtud pakkumist, edastavad Saksa valitsusallikad.


Varem lubas firma investeerida 100 miljonit eurot ja seda kahes 50 miljoni euro suuruses osas, vahendas

Reuters

. Nüüd pakub Magna aga 350 miljonit eurot.

Eelmisel nädalal teatati, et kolmest ostuhuvilisest on jäänud alles vaid kaks - Magna ja Belgia firma RHJ. Konkurentsist kukkus välja Hiina firma Beijing Automotive.

Opeli emafirma General Motors ja saksa valitsus on autotööstuse uue omaniku osas erinevatel seisukohtadel. Kantsler Angela Merkel väljendas oma poolhoidu Kanada firmale, GM toetab väidetavalt Belgia ettevõtet.

Opel annab Saksamaal tööd 25 000 inimesele. Magna kärbiks töökohtade arvu vähem kui RHJ.

Opeli saatuse otsustab lõplikult Opel Trust, mis pärast GMi pankrotistumist juunis vastutab firma käekäigu eest. Opeli aktsiatest 35 protsenti kuulub GMile ja 65 protsenti Opel Trustile.

Trusti viieliikmelisse juhatusse kuulub kaks GMi ja kaks Saksamaa esindajat. Saksa delegaatidest üks esindab Berliini ja teine nelja liidumaad, kus asuvad Opeli Saksa tehased. Viiendal liikmel puudub juhatuses hääleõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles