EAS tõmbab projektid käima masust hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste mängutoa Lahe Koht loojad Cätlin Christin Tops ja Herko Sunts said toetusest piisavalt motivatsiooni, et kavatsetud plaan lõpuni viia ja Kuusalu lastele mõnus mängukoht rajada.
Laste mängutoa Lahe Koht loojad Cätlin Christin Tops ja Herko Sunts said toetusest piisavalt motivatsiooni, et kavatsetud plaan lõpuni viia ja Kuusalu lastele mõnus mängukoht rajada. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) on selle aasta kuue kuuga investeerinud projektidesse juba rohkem raha kui kogu eelmise aasta peale kokku, kirjutab Marii Kangur ajalehes Postimees.


Kui 2008. aastal investeeriti 2,1 miljardit krooni, siis 2009. aasta esimese poolega on heade ideede elluviimiseks antud juba 2,54 miljardit. EASi turundus- ja kommunikatsiooniüksuse direktori Erki Peegli sõnul ei saa öelda, et tänavu oleks projektid mullustest paremad. «Mahud on kasvanud. Aastaga on avanenud rohkem ettevõtluse toetusprogramme, see tähendab, et raha ja võimalusi on rohkem,» selgitas ta.

Enim on rahastatud innovaatilisi lahendusi ja Eesti kui turismipiirkonna arendamist. Tähelepanu all on ka kohaliku elu parandamine.

Investeeritakse vastavalt eesmärkidele. Lisaks innovatsioonile ja turismiarendusele on sel aastal ettevõtete puhul rahastatud näiteks eksporti: EAS toetab ettevõtteid, kes pürgivad uutele turgudele, aga ka neid, kes pakuvad siinsamas uusi tooteid. Samuti toetatakse uusi alustajaid ja välisinvesteeringuid. Avalikeks mittetulunduslikeks projektideks on koolimajade ja lasteaedade remondid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles