Microsofti tulemused pühkisid ettevõtte turuväärtusest 221 miljardit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti väljapanek Las Vegase elektroonikamessil
Microsofti väljapanek Las Vegase elektroonikamessil Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurima tarkvaratootja Microsofti teise kvartali tulemused olid oodatust kehvemad ning kukutasid aktsia hinda eile enam kui 9 protsenti, vähendades ettevõtte turuväärtust 20 miljardi dollari ehk 221 miljardi krooni võrra.


Microsofti käive vähenes juuniga lõppenud majandusaasta neljandas kvartalis 17 protsenti 13,1 miljardi dollarini. See oli ligi miljardi võrra analüütikute oodatust vähem. Esmakordselt ajaloos vähenes aastataguse ajaga võrreldes ka Windowsi operatsioonisüsteemi müük.

Ettevõtte kasum kahanes neljandas kvartalis 29 protsenti 3,05 miljardi dollarini.

Investoritele oli tulemus tõsine pettumus, sest siiani olid nad uskunud, et tehnoloogiasektori jaoks on kõige halvemad ajad juba seljataga.

Ettevõtte aktsia hind kukkus Reutersi andmetel 2,31 dollari võrra 23,25 dollarini. 9-protsendiline hinnalangus on alates jaanuarikuust aktsia suurim päevane kukkumine.

Neljapäeva õhtuks oli Microsofti aktsia hind viimase nelja kuu jooksul kerkinud 70 protsenti. Hinnatõusu on vedanud lootused, et oktoobris turule jõudvast Windows 7st saab müügihitt ning positiivne meelestatus uue otsimootori Bing suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles