ABB müügitulu vähenes 12 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB uue tehase ehitus Jüris.
ABB uue tehase ehitus Jüris. Foto: Küllike Rooväli

Eestiski tegutseva juhtiva energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontserni ABB Grupp teise kvartali müügitulu vähenes mullu sama ajaga võrreldes 12 protsenti 7,9 miljardi dollarini.


Valuutakursside mõju arvestamata jättes vähenes müügitulu 2 protsenti.
Tellimused vähenesid 7,3 miljardi dollarini ehk 35 protsenti võrreldes aastatagusega, seda peamiselt järsult vähenenud nõudluse tõttu tööstustoodangu turgudel.

Ärikasumi marginaal langes 13,2 protsendini võrreldes 16,1 protsendiga aasta tagasi. Vähenemine oli peamiselt tingitud madalamatest mahtudest lühikese tsükliga äritegevustes ja ettevõtte ümberstruktureerimisest, mis läks maksma umbes 120 miljonit dollarit, teatas ettevõte.ABB teise kvartali puhaskasum oli 675 miljonit dollarit, mis peegeldab
peamiselt EBIT-i vähenemist. Rahavood kasvasid samas 1,1 miljardi dollarini, mis kajastab nii suurte projektide makseid kui vajadust tõsta käibekapitali osa.

«Tänu tellimuste õigeaegsele täitmisele suutsime oma müügitulu hoida kohalikes vääringutes eelmise aasta tulemuse lähedal, vaatamata enneolematule surutisele maailmamajanduses,» ütles ABB tegevdirektor Joe
Hogan, kinnitades, et firma kokkuhoiueesmärk on endiselt kaks miljardit dollarit.

«Majanduskeskkond on endiselt keeruline, kuigi kasvuvõimalusi on eeskätt just intelligentsemate ja automatiseeritumate elektrivõrkude osas ning taastuvenergia sektoris,» lisas Hogan. «Kuigi me keskendume jätkuvalt kulude kokkuhoiule, on me eesmärk ka ära kasutada võimalusi, et kinnistada oma turuliidri positsiooni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles