Läti ärimees: Balti riigid peaksid konkureerimise asemel koostööd tegema

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kett
Balti kett Foto: Peeter Langovits / Postimees

Balti riigid peaksid omavahel konkureerimise asemel koostööd tegema ning looma ühise majanduspoliitika, kinnitas ajalehele 'Biznes&Baltija Liepaja haldusfirma UPB president Uldis Pilens.


«Läti, Leedu ja Eesti on üksteises liiga kaua näinud ainult konkurente,» lausus ärimees ning lisas, et riigid peaksid looma uue, ühise majanduspoliitika, mis koordineeriks ühist tegutsemist välispoliitika, maksupoliitika, turismi, infrastruktuuri arendamise, raudtee- ning õhutranspordi, sadamate ning energeetika vallas.

«Maailma ei vaata meid mitte kui kolme väikest riiki, vaid ühtset majanduspiirkonda- Baltikumi,» põhjendas Pilens, lisades, et suurem koostöö saadaks positiivse signaali kõigile, ka Rahvusvahelisele Valuutafondile.

«Millega meie tegeleme?Juurutame ebatervet konkurentsi. Sellistest väikestest võitudest ei võida mitte keegi. Mida varem me regionaalpoliitika sisse viime, seda kiiremini jõuab meieni ka finantsinvestorite abi,» rääkis Pilens.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles