KPMG uuring: ettevõtted jätkavad kulude kärpimist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KPMG Baltics ASi juhatuse esimees Andris Jegers.
KPMG Baltics ASi juhatuse esimees Andris Jegers. Foto: KPMG

KPMG korraldatud ülemaailmne finantsjuhtide küsitlus näitas, et vaatamata juba tehtud kärbetele plaanivad organisatsioonid lähiaastatel kulusid veelgi kuni 25 protsendi ulatuses vähendada, teatas KPMG.


Üle maailma 241 finantsjuhi seas läbi viidud uuringust selgus, et ettevõtete suurimaks väljakutseks on samaaegselt teha muudatusi kulubaasis ning teisalt tagada jätkusuutlikkus ja edasine kasv.

«Järgneva kahe aasta jooksul suunavad organisatsioonid enam tähelepanu kulubaasi piiramisele, et saada oma tegevuseks pikaajalisi eeliseid. Uuring näitab, et võidavad eelkõige need, kes pööravad tähelepanu ärilise võimekuse suurendamisele ja jätkusuutlikkusele, kuid mõlema osas on veel palju arenemisruumi,» kommenteeris uuringu tulemusi KPMG Baltics ASi juhatuse esimees Andris Jegers.

Veerand küsitletutest tunnistas, et nad on organisatsioonis teinud kulude kärpimise huvides ümberkorraldusi, sealhulgas koondanud töötajaid. Kuigi selline strateegia annab suurt kokkuhoidu, ei ole see enamikule ettevõtetele kõige jätkusuutlikum lahendus.

Viiendik vastanutest pidas tegevusefektiivsuse parandamist teiseks kõige olulisemaks strateegiaks kulude piiramisel ning kümne protsendi vastanute arvates on selleks riskide parem haldamine. Ligi pooled vastanutest nõustusid, et kulude kontrolli all hoidmine on saanud igapäevaseks ning peaks jätkuma ka pärast majanduskriisi.

Kõigest viis protsenti vastanutest arvas, et kõik töötajad aitavad kaasa kulude vähendamisele. 40 protsenti finantsjuhtidest ja 20 protsenti tegevjuhtidest tunnistavad, et kulude kärpimise programm on nende vastutusel.

Uuringu viis läbi CFO Europe Research Services koostöös KPMGga. Uurimustöö käigus küsitleti 621 finantsjuhti üle maailma ning hinnati, kuidas nad oma organisatsioonides kulusid ümber hindavad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles