AirBalticu juht eelistaks väiksemat riigi sekkumist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic heidab Tartu lennujaamale ette ka seda, et lennutornis pole alati inimesi olnud.
AirBaltic heidab Tartu lennujaamale ette ka seda, et lennutornis pole alati inimesi olnud. Foto: SCANPIX Baltics.

Läti lennufirma airBaltic president Bertolt Flick eelistaks riigi väiksemat sekkumist ettevõtte tegemistesse, vahendab LETA Läti majanduslehele Dienas Bizness antud intervjuud.


Riigi osalus lõunanaabrite lennufirmas on 52,6 protsenti, Flicki firmale Baltijas aviâcijas sistemas kuulub 47,2 protsenti.

Flicki sõnutsi on riigi osalusel omad plussid ja miinused. Ühelt poolt annab see ettevõttele stabiilsuse. Ka on sõnaühend «riiklik lennufirma» Venemaa ja SRÜ riikide jaoks lennulubade saamise eeltingimus. Samas võib riik oma osalust vähendada, mistõttu oleksid eraomanikud omanikeringis teretulnud, et riigi mõju vähendada.

Flick märkis, et riigi venitustaktika lennufirma kapitalistruktuuri muutmisel on problemaatiline. Kuna ettevõte kasvab, on pragune 500 000-latine aktsiakapital ilmselgelt ebapiisav ning viivitused selle muutmisel pidurdavad lennufirma arengut.

Läti valitsus ei langetanud eile airBalticu aktsiakapitali suurendamise küsimuses mingit otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles