Räpo prügila suleti jäädavalt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügila.
Prügila. Foto: Sille Annuk / Postimees

Räpo kandi elanikust Allar Toomikust sai ajaloo viimane inimene, kes legaalselt Räpo prügimäele oma kodused jäätmed ladustas.


Pärast tema jäätmemäele sooritatud prügikotiheidet kuulutati Võrumaa prügila neljapäeva õhtul igaveseks suletuks, kirjutas Võrumaa Teataja.

1972. aastal endises kruusakarjääris avatud Räpo prügilasse on aastakümnetega koondatud 120 000 - 130 000 kuupmeetrit jäätmeid. Täpne ülevaade ladustatud prügist puudub, kuna kaaluma hakati väravast sissetoodavat «kaupa» Võru vallavanema Georg Ruuda sõnul alles neli-viis aastat tagasi.

Ruuda sõnul kaetakse tänavu novembris prügimägi umbes kümne sentimeetri paksuse pinnasekihiga, et lõppeks ära jäätmete lendumine ja laialivedamine tuule ning lindude poolt.

Mäe lõplik matmine toimub aga ilmselt kahe aasta pärast, mil see kaetakse meetripaksuse pinnasekihiga, millele külvatakse muru.

Lähim prügila asub Räpo väravast arvestatuna nüüd 152 kilomeetri kaugusel Tormas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles