Tänavust teravilja tasub müüa alles kevadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta vallas asuva Pilsu talu peremees ja teraviljakasvatajate ühistu Kevili nõukogu liige Madis Ajaots uurib, kuidas vili tänavu kasvanud on.
Konguta vallas asuva Pilsu talu peremees ja teraviljakasvatajate ühistu Kevili nõukogu liige Madis Ajaots uurib, kuidas vili tänavu kasvanud on. Foto: Sille Annuk

Harjumaa talunik ja teraviljakasvataja Tiit Jüriöö soovitab põllumeestel tänavu koristatavat teravilja mitte kohe müüma hakata, sest kevadel on võimalik selle eest tunduvalt kõrgemat hinda saada, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


Jüriöö sõnul on teravilja hinnad Euroopas praegu all ning tõenäoliselt ka sügisel eriti ei tõuse. Kui vähegi võimalik, võiksid Eesti talunikud kõrgema hinna saamiseks vilja üle talve hoida ning alles kevadel seda müüma hakata.

«Kui vaadata eelseisvat teraviljahooaega, siis see ei tule ilmselt eriti roosiline,» tõdes Jüriöö. «Mina soovitan põllumeestel küll teravilja sügisel kohe mitte müüma hakata, sest võib oletada, et järgmisel kevadel on hinnad üleval.»

Tänavuse aasta oodatavat viljasaaki kommenteerides nimetas Jüriöö ühe võimaliku ohuna vilja madalat kvaliteeti. Kuna kasvutingimused on siiani head olnud, siis on tekkinud palju kõrval- ehk järelvõrseid, mis omakorda tekitavad peentera. Peale selle ei ole augustiks ehk koristusajaks oodata ka kõige soodsamaid ilmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles