Viirustõrje tootjad annavad libatõrjujatele vastulöögi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirustõrje tootjad annavad libatõrjetele vastulöögi.
Viirustõrje tootjad annavad libatõrjetele vastulöögi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Infoturvalisuse portaali

Arvutikaitse

andmetel plaanivad viirustõrjete tootjad anda vastulöögi liba-viirustõrjete valmistajatele.

Selleks on neil kavas luua seaduslike programmide ja nende tootjate nimekiri. Nimekirja kasutajatena näevad viirustõrje tootjad tavalisi arvutikasutajaid. Selle abil saaksid nad kontrollida, kas viirustõrjeprogramm, mille nad kavatsevad oma arvutisse paigaldada, on ikka ehtne ja pääseda nii võimaliku petutarkvara ohvriks langemisest.

Praegu on valmis proovinimekiri ja sinna on kantud turbetarkvara tootjad nagu Microsoft, Symantec, Trend Micro, McAfee, Kaspersky Lab, Check Point, Panda, Sunbelt Software, Fortinet ja Webroot.

Viimasel ajal on libatõrjed muutunud aina laialdasema levikuga nuhtluseks. Need programmid hirmutavad kasutajaid teadetega, et arvuti on nakatunud, ja kutsuvad sel puhul end ära ostma. Kui kasutaja seda aga teeb, annab ta lisas tarbetu ja mõnikord ka otseselt kahjuliku tarkvaratüki soetamisele veel ka oma krediitkaardi andmed küberkurjamitele, kes siis kõige tipuks ta tema pangaarve tühjaks teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles