Viru Keskuse käive kahanes 19 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allahindlused Viru keskuses.
Allahindlused Viru keskuses. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Viru Keskuse selle aasta esimese poolasta käive vähenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligikaudu 19 protsenti 814 miljoni kroonini.


Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul tuleneb käibe langus keskmise ostusumma vähenemisest, mis on tingitud ühelt poolt ostjate ratsionaalsest ja säästlikust tarbimisest ja teisalt suurtest allahindlustest, sest külastajate ning ostude arvud on endisel tasemel.

«Pidevad allahindlused on loonud turul situatsiooni, kus tarbija on harjunud väga soodsate hindadega ja ilma allahindluste või sooduspakkumiseta kaupu on poodidel pea võimatu müüa,» tõdes Vasar.

Vasara sõnul mõjutas sel kevadel Viru Keskuse tegevust ja käivet ka mitmete uute ja oluliste esinduste tulek keskusesse, mille käigus oli osa kauplusi ümberehitamiseks ja -sisustamiseks suletud.

Viru Keskuse külastajate ja ostude arv on jäänud võrreldavaks eelmise aasta samade näitajatega. Viru Keskust külastas aasta esimese kuue kuu jooksul 5,2 miljonit inimest, sooritades 4,7 miljonit ostu.

Vasara sõnul on need näitajad rahuldavad, kuna poolaasta tulemuste kohaselt sooritas ostu keskmiselt 90 protsenti külastanutest ning olulist külastatavuse vähenemist pole märgata.

Viru Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles