Saaremaa spaa-turg vireleb

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Grand Rose spaa-hotelli saunakompleksile..
Vaade Grand Rose spaa-hotelli saunakompleksile.. Foto: Grand Rose spaa-hotell.

Üleküllastunud Saaremaa spaa-turul võistlevad spaad peavad karmi võitlust ellujäämise nimel ning nende juhid ei tea isegi veel täpselt, millise löögi annab eesootav sügis-talvine madalhooaeg.


«Täna on vist kuivatatud lestalegi selge, et olukord spaa-turul on tõsine. Alguses tundus see õudne, aga kuna pilt on nii ebareaalne, siis muutub see pika peale omamoodi küüniliseks, musta huumori laadseks karikatuuriks,» kirjeldas Georg Ots SPA juht Tauri Sumberg Saaremaa spaa-turul valitsevat olukorda, kus omavahel konkureerivad 9 spaad.

Kui eelmisel aastal majutati statistikaameti andmeil Saaremaal esimese viie kuuga 41 099 inimest, siis käesoleval aastal on vastav number 29 522. Teisisõnu on aastaga kahanenud Saaremaal majutatute hulk umbes 30 protsenti.

«Loomulikult annab see tunda, et kliente on vähem,» nentis Grand Rose SPA hotelli juhataja Renate Kilter. Vähenenud on just eestlaste ja lätlaste hulk, kuid seda tasakaalustab Kilteri sõnul mõnevõrra soomlaste kasvav huvi.

Kuigi Meie Maale teadaolevalt on Grand Rose SPA omanikud kaalunud spaa sulgemist sügis-talveks, ei vasta see Kilteri sõnul tõele ning firma üritab paindlikke nippe kasutades hakkama saada.

Umbes 15 töötajat on koondama pidanud GO SPA. «Emotsionaalselt oli see muidugi raske otsus, kuid midagi pole teha,» nentis spaa juht Sumberg. Et koondatavate hulk oleks võimalikult väike, vähendas ettevõte Sumbergi sõnul pigem töötajate palku.

Koondamine seisab sügisel ees ka Saaremaa Spa Hotels spaades, tunnistas ettevõtte personalijuht Anne Noor. Kui palju töötajaid koondada tuleb, ei soovinud Noor esialgu avalikustada, kuna otsus pole veel lõplik.

Sumbergi sõnul peaks vaatama olukorda laiemalt kui ühe saare piires ning vähendama omavahelist sõjapidamist. «Eestis on rohkem medical- ja wellness-spaasid kui üheski teises Euroopa riigis, kui võtta aluseks suhe rahvaarvuga,» rääkis Sumberg ja lisas, et just sellest võiks kujundada Eesti kui terviku konkurentsieelisr laiemal spaa-turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles