Ühissõidukite koristajad kardavad endiselt töötust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neoonveste kandnud Galina Berljukova      (vasakul) ja Aleksandra Suhhoverpova, kellel mõlemal on paar aastat ametlikust pensionieast puudu, on tänavu juuni algusest tramme koristanud. Eile        tegid nad seda tööd Tallinnas Peterburi maantee äärses trammide lõpp-peatuses.
Neoonveste kandnud Galina Berljukova (vasakul) ja Aleksandra Suhhoverpova, kellel mõlemal on paar aastat ametlikust pensionieast puudu, on tänavu juuni algusest tramme koristanud. Eile tegid nad seda tööd Tallinnas Peterburi maantee äärses trammide lõpp-peatuses. Foto: Raigo Pajula

Poolteist kuud tagasi linna loodud sotsiaalkohtadel ametis olevad ühistranspordisõidukite koristajad on tööga rahul, sest paremat poleks neil kuskilt leida. Töötust kardavad nad aga endiselt, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.


1. juunist tööle asunud sajakonna koristajaga on leping sõlmitud selle aasta lõpuni, mil linn selle olenevalt töötuse määrast uuesti üle vaatab. Kuna sotsiaalse töökoha leping on tähtajaline, peaks inimene samal ajal otsima ka püsivat töökohta.

TAKi avalike suhete juhi Sirje Rohu sõnul on sotsiaalse töö tegijad väga erinevad - nende seas on nii alg- kui ka kõrgharituid, nii üksikvanemaid kui ka oskustöölisi. Kõik palgatud on aga õnnelikud, et saavad lisaks töötegemisele ka kollektiivis olla.

Roht oli teadlik, et paljud neist tunnevad lepingu pikendamise pärast küll muret, kuid uut töökohta aktiivselt ei otsi. Siiani on enda põhierialal töö leidnud vaid üks inimene, kelle asemele asus koristajana järgmine kandideerinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles