Salva Kindlustuse hüvitised vähenesid veerandi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Salva Kindlustus maksis käesoleva aasta juunis ligi 10,6 miljonit krooni ning esimese kuue kuuga kokku üle 77,5 miljoni krooni hüvitisi. Mullu esimese kuue kuuga võrreldes on hüvitised vähenenud enam kui veerandi.


Väljamakstud hüvitiste kogusumma on võrreldes eelmise aasta esimese poolega 26,2 protsendi võrra väiksem, juunikuid võrreldes on hüvitised vähenenud 15,6 protsenti.

Eelneva aasta sama perioodiga võrreldes on hüvitiste põhistruktuur sarnane: enim maksis Salva hüvitisi liiklus- ja kaskokindlustuses, vastavalt 29,3 ning 25,1 miljonit krooni. Mõlemas kindlustusliigis on nii hüvitatud nõuete kui ka kogutud maksete summa eelmise aastaga võrreldes vähenenud.

Reisikindlustuse hüvitised on poolaasta kokkuvõttes veidi suurenenud: mullu esimese poolaasta 11,1 miljoni krooni asemel on sel aastal hüvitatud ligi 12 miljoni krooni eest reisikahjusid, hüvitiste kogusumma kasv seega 8 protsenti.

Varakahjude väljamaksutase on eelneva perioodiga võrreldes sarnane, väljamakstud hüvitiste summa on veidi üle 10 miljoni krooni ehk 3,4 protsenti vähem kui eelmisel aastal.

Sarnaselt hüvitistega on vähenenud ka Salva Kindlustuse poolt esimese poolaasta jooksul kogutud kindlustusmaksete summa. Kuue kuuga kogus Salva kokku 145,5 miljonit krooni kindlustusmakseid (sellest juunis 22,6 miljonit), mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 18,8 protsenti vähem.  


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles