Elcoteq juhib poolaasta koondajate edetabelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteci tehas
Elcoteci tehas Foto: Liis Treimann

Tänavu esimese poolaasta suurim koondaja Eestis oli elektroonikatööstuse allhankefirma Elcoteq, kus sai ametist priiks 553 inimest, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


Aasta esimese kuue kuuga sai tööinspektsioon 327 taotlust ligi 7000 inimese koondamiseks ning valdava osa neist inspektsioon ka kooskõlastas.

Osa firmasid on esimesel poolaastal mitu korda töötajaid koondanud. Näiteks Norma soovis jaanuaris koondada 111 inimest, kuid veebruaris lisandus sellele veel 52 ning aprillis 65 töötajat.

Ka Elcoteq võttis töölepingute kollektiivse lõpetamise kaks korda ette: esimest korda toimus see märtsis, kui töö kaotas 379 inimest, juunis lisandus veel 166 töötajat.

Kaks korda on oma töötajate ridu harvendanud ka juhtmete ja kaablite tootja Amphenol Connexus, kus jäi töötuks ligi 200 inimest.

Taotletud koondatavate arvu järgi on tänavu Elcoteq Tallinna järel suuremad koondajad olnud PKC Eesti (299 inimest), Eesti Post (274), Norma (228) ja Amphenol Connexus (223).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles