Vedurijuhid: olukord Edelaraudteel on eluohtlik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirong.
Edelaraudtee reisirong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Raplamaal kahe raudteetöölise surmaga lõppenud rongiõnnetuse toimumispaigas jäi neljapäeval napilt toimumata teine samalaadne õnnetus.


Vedurijuht Toivo Kaur ütles, et täpselt samas kohas töötanud inimesed hüppasid veduri eest napilt mõni sekund enne võimalikku kokkupõrget kõrvale, vahendas Reporter.ee.

Töölised päästis õnnetusest see, et ettevaatlik vedurijuht lasi igaks juhuks enne kurvi rongivilet. Toivo Kauri sõnul on asjad Edelaraudteel käest ära. Vedurimeestele ei anta infot ega teavitata teetöödest. Samuti on puudu hoiatusmärgid. Staažikas rongijuht nimetas olukorda lausa kuritegelikuks.

Edelaraudtee juhtkond nimetas vedurimeeste kriitikat raudtee ohutuse kohta pahatahlikuks ning ettevõtte kinnitusel on ohutus ja teetööde nõuetekohane tähistamine raudteel tagatud.

Vedurimeeste kriitika taga on Edelaraudtee esindajate sõnul soov mõjutada õnnetusjuhtumi uurimist, kuna luubi alla on võetud ka rongi meeskonna tegutsemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles