Tallinna postimaja tahab 128 miljoniga osta AS Altenberg-Reval

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna postimaja.
Tallinna postimaja. Foto: Peeter Langovits

Eesti Posti korraldatud enampakkumisel Tallinnas südalinnas Narva maantee ääres asuva postimaja müügiks laekus üks ostupakkumine, mille tegi kinnisvaraarendaja Altenberg-Reval tütarfirma Promethean.

Eesti Post müüs hoonet alghinnaga 128 miljonit krooni ning OÜ Promethean pakkus selle eest 128 miljonit ja üks tuhat krooni, märkis postifirma administratiivdivisjoni juht Kaido Padar. Ta lisas, et nüüd algavad Prometheani esindajatega läbirääkimised ning lootis, et sügiseks on postimaja edasine saatus selge.

Prometheani juhiks on Claes Magnus Akerborg, kes on ka Altenberg-Revali juht ja üks omanikke.

Padari sõnul on Eesti Post huvitatud sellest, et neile jääks südalinna alles üks suurem postkontor ehk ideaalis võiks praegusesse postimajja postkontor ka tulevikus alles jääda, kuid lisas samas, et see on läbirääkimiste küsimus maja ostjaga.

Padar ütles, et Eesti Post üritas müüa ka kinnistut Pärnus Akadeemia tee 7 alghinnaga 11,9 miljonit krooni, kuid sellele ei laekunud ühtegi pakkumist.

Varem on Eesti Post üritanud Tallinna Postimaja müüa 200 miljoni krooni suuruse alghinnaga, kuid siis ühtegi ostupakkumist ei tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles