Eesti väikefirma osaleb Soome elamumessil

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste maja Ilvestalo Soome elamumessil.
Eestlaste maja Ilvestalo Soome elamumessil. Foto: Siiri Erala

Täna alanud Soome elamumessil osaleb ainsa välisfirmana Eesti ettevõte Seve Ehitus. Messil osalemine on esimene samm teostamaks plaani siseneda kõva konkurentsiga Soome elamuturule.

See, et Soome majaturul on arvestatavaid konkurente palju, eestlasi ei heiduta. Kui on olemas pakkujad, siis on järelikult olemas ka nõudlus, märkis Seve Ehituse turundusjuht Peeter Loopere

Samuti ei takista neid teisel pool lahte levinud stereotüüp kehva kvaliteediga tööd tegevast Eesti ehitajast. Selle jutu on Loopere sõnul lahti lasknud just Soome ehitusfirmad, kes ise konkurentsi pelgavad. Tellijate arvamus Eesti ehitajast on hoopis vastupidine – töö on kvaliteetne ja saab kiiresti tehtud.

Viimast õnnestus eestlastel ka elamumessi korraldajatele tõestada. Messikülla hakkasid firmad maju ehitama eelmise aasta talvel ja siis kahtlesid korraldajad, kas eestlased oma maja ikka õigeks ajaks valmis saavad. Said küll ja isegi esimeste seas ning seetõttu kaunistab Eesti maja Ilvestalo ka messikataloogi esikaant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles