Aab: pensionide maksustamine on lubamatu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme ja endise sotsiaalministri Jaak Aabi hinnangul on Andrus Ansipi valitsuse kava hakata pensione maksustama täiesti lubamatu.

«Eesti on oma ajaloo kõige raskemas majanduskriisis – tööpuudus kasvab pidurdamatult, palku kärbitakse, inimeste ostujõud langeb, lubatud pensionitõus oli kolm korda väiksem. Ja nüüd plaanib kõige tipuks Reformierakonna ja IRLi valitsus anda pensionäridele veelgi raskemat hoopi,» vahendas Keskerakonna pressiesindaja Jaak Aabi sõnu.

«Pensionäride elu Eestis on alati olnud äärmiselt raske ja praegune valitsuskoalitsioon peaks otsima võimalusi eakate olukorra parandamiseks, mitte nende niigi madalat sissetulekut veelgi vähendama,» lisas Keskerakonna juhatuse liige Jaak Aab.

«Kui Keskerakond oli valitsuses, tõsteti pensione kiiremini kui kunagi taasiseseisvunud Eesti Vabariigi ajaloos ja pensionide maksustamine või vähendamine ei tulnud kõne allagi,» leidis Aab.

«Haigekassa rahastamise parandamiseks tuleks hoopis dividendid maksustada 13-protsendilise ravikindlustusmaksuga, ehk maksustada jõukamat ühiskonnakihti, mitte vaesemaid,» lõpetas Aab.

Peaminister Andrus Ansip ei välistanud täna ideed hakata pensionidelt võtma ravikindlustusmaksu, mis tähendaks seda, et pensionärid kaotaksid 13 protsenti oma niigi madalast sissetulekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles