Stockmann hoidus aktsiatehinguga tulumaksust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Tallinnas
Stockmanni kaubamaja Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Stockmanni suuromanik müüs oma Eestis tegutsevale tütarfirmale veerand miljardi krooni eest oma aktsiaid,

Äripäeva

väitel selleks, et firmast ajutiselt maksuvabalt raha välja võtta.


Kaubamajade kett Stockmann Oyj müüs möödunud aasta viimastel päevadel 235 miljonit krooniga oma Eestis asuvale tütarfirmale kümme protsenti talle kuuluvatest Stockmann ASi aktsiatest, säästes nii 62 miljonit krooni tulumaksukohustuselt.

Stockmann Oyj finantsdirektor Pekka Vähähyyppä ütles ajalehele, et tehingu põhjuseks oli rahavoogude juhtimine grupi tasandil, jättes aga vastamata konkreetselt küsimusele, kas tehingu ajendiks oli soov minna mööda dividendidelt tulumaksu maksmisest.

Eesti Maksumaksjate Liidu juhi Lasse Lehise kinnitusel lubab tehing tulumaksu tasumist edasi lükata, kuid ei vabasta seda kasumiosa lõplikult tulumaksust.

Tehingu järgi hindas Stockmann Oy oma Eesti tütarfirma väärtuseks tervelt 2,34 miljardit krooni, mida on miljardi võrra enam kui neli korda suurema Tallinna Kaubamaja börsiväärtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles