OPECi president on praeguse nafta hinnaga rahul

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) president, Angoola naftaminister Jose Botelho de Vasconcelos.
Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) president, Angoola naftaminister Jose Botelho de Vasconcelos. Foto: Reuters / Scanpix

OPEC on praeguse toornafta hinnaga rahul, lausus Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) president, Angoola naftaminister Jose Botelho de Vasconcelos.


Vastuseks küsimusele, kas ta on praeguse hinnaga rahul, vastas president: «Jah, ma usun küll, sest hind on sobiv nii tarbijatele kui tootjatele. Majandus on veidi taastunud ja nafta hind tasakaalustunud. Meil ei ole hinnasihti seatud,» vahendas Reuters Jose Botelho de Vasconcelose Pekingis peetud konverentsi käigus ajakirjanikele öeldut.

OPECi presidendi sõnul on 68 ja 71 dollari vahemikus naftabarreli hind sobilik.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni ülesanne on turu tasakaalustamine, praegune toodangu maht on 25 miljonit barrelit päevas, lausus president. «Toodame sellises mahus, et hindu stabiliseerida,» ütles ta.

Angoola oli eelmise aastal Saudi-Araabia järel suuruselt teine Hiinale toornafta tarnija. Tarned ulatusid 29,9 miljoni tonni ehk 600 000 barrelini päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles