ABB sai Bahreinist 170 miljoni dollarilise tellimuse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tehas Jüris.
ABB tehas Jüris. Foto: Küllike Rooväli.

Eestiski tegutsev juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB sai Bahreini Elektri- ja Veeametilt 170 miljoni dollari suuruse tellimuse alajaamadele.


ABB projekteerib, tarnib, paigaldab ja annab töösse 11 uut GIS-tüüpi (gaasiisolatsiooniga jaotla) alajaama ja laiendab nelja olemasolevat alajaama. Projekti planeeritav tähtaeg on 2011. aasta.

ABB tarnib projekti raames kõrgepingejaotlad, sh GIS-jaotlad, keskpingelülitid, kaablid, aga samuti alajaamade automaatika.

«ABB alajaamad aitavad suurendada Bahreini elektrivõrgu töökindlust ja energiatõhusust nii kohalikul kui riiklikul tasandil,» ütles ABB elektrisüsteemide divisjoni juht Peter Leupp.

ABB on varem viinud Bahreini Elektri- ja Veeameti tellimusel ellu kolm sarnast projekti. «Meie tehnoloogiad ja kogemused mängivad antud projekti puhul olulist rolli,» lisas Leupp.

Alajaamad on ülekande- ja jaotusvõrgu võtmelülid, kus muudetakse elektri pingetaset ja jaotatakse energiat edasi. ABB on rajanud üle kogu maailma umbes 10 000 alajaama pingetasemega kuni 800 kV. ABB on maailma juhtiv õhk- ja gaasisolatsiooniga jaotlate ning alajaamade tarnija.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele. 2008. aastal pälvis ABB Eesti parimale ettevõttele Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt antava «Ettevõtluse Auhinna». 2007. ja 2008. aastal sai ABB ka «Aasta Välisinvestori» auhinna.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles