Silvano müüb PTA Grupi maha

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõel 2005.PTA kollektsioon, disainer Evelin Kattai
Kuldnõel 2005.PTA kollektsioon, disainer Evelin Kattai Foto: Marina Puškar

Silvano Fashion Group sõlmis müügilepingu, millega võõrandas kõik SFG omandis olevad PTA aktsiad endise Silvano juhatuse liikme Peeter Larini firmale PTA Holding ligikaudu 1 miljoni euro eest.


Tehing viidi lõpule koheselt pärast allkirjastamist.
Ligikaudu pool PTA ostuhinnast tasuti SFG kohustuste ülevõtmise teel.

Teine pool ostuhinnast makstakse rahas hiljemalt 2011. aasta lõpuks ning see kannab intressi kuni tasumiseni.

Ostuhinna tasumise kohustuse tagamiseks panditakse SFG kasuks kõik PTA aktsiad.

PTA tegevusalaks on PTA kaubamärki kandvate naisterõivaste tootmine, jae- ja hulgimüük.
Silvano Fashion Grupi juhatuse esimehe Dmitry Ditchkovski sõnul võimaldab rõivaäri müümine ettevõttel keskenduda oma peamisele ärile, milleks on pesutoodete tootmine ja müük. Samuti võimaldab müük suunata põhitegevusala arendamisele finants- ja juhtimisressursid, vähendada administratiivkulusid ja parendada juhtimise efektiivsust.

Müügitehingu mõju SFG grupi kasumile ja käibele ei saa olema oluline. Oodatav raamatupidamislik kahjum SFG konsolideeritud aruannetes jääb vahemikku 1,2 kuni 1,7 miljonit eurot, sõltuvalt PTA 2009. asta teise kvartali tulemustest.
Tehingust tulenev raamatupidamislik kahjum SFG konsolideerimata aruannetes saab olema ligikaudu 3,2 miljonit eurot. Pikaajaline mõju SFG puhaskasumile saab tõenäoliselt olema positiivne, kuna eelmisel aastal oli PTA kahjum 501 tuhat eurot ning PTA jäi kahjumlikuks ka selle aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles