Kaevandusvaringu vastu kindlustada ei saa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Ida-Virumaast on alt tühjaks kaevandatud.
Suur osa Ida-Virumaast on alt tühjaks kaevandatud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kui 23. juuni õhtul Ida-Virumaa Jõhvi vallas kaevanduskäiku varisenud ja seal hukkunud OÜ Revino tiine mullikas olnuks isegi kindlustatud, poleks kindlustusselts tõenäoliselt omanikule kahju korvanud, sest maalihete vastu pole Eestis võimalik loomi ega ehitisi kindlustada.

Ootamatult jalgade või hoonete alt kaduv maapind on eriti aktuaalne teema Ida-Virumaa kaevanduspiirkonnas, kus Eesti Energia Kaevanduste (endise nimega Eesti Põlevkivi) arendusdirektori Kalmer Sokmani sõnul on kõrgeim riskitase kohtades, kus kaevanduskäikude lae paksus on alla kümne meetri, kirjutab Põhjarannik.

Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on aga väga raske hinnata maalihke toimumise riskiastet.

Seda raskem oleks pakkuda sellist kindlustust, tõdes Piirsalu, kui kuulis, et vanade kaevanduskäikude tõttu hõlmab kõrgendatud riskitase nii ulatusliku piirkonda.

«Selles piirkonnas tuleks maalihetest tekkiva ohu maandamine kindlustusvõtjale sedavõrd kallis, et ta pigem elab riskiga, kui hakkaks sellist kindlustust ostma. Isegi kui see oleks võimalik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles