Eesti Energia avas tuhaväljal tuulepargi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia avas Narvas ainulaadse tuulepargi, mis on rajatud endisele põlevkivielektrijaama tuhaväljale. Balti elektrijaama tuhavälja kasutati põlevkivituha ladestamiseks 1987. aastani, nüüd võeti see kasutusele tuuleenergia tootmiseks.

«Narva tuulepargi vundamendi rajamiseks kulus põlevkivielektrijaamal üle 20 aasta. Nüüdseks sai aga Balti elektrijaama endine tuhaväli uue elu ja tähenduse – toodame siin keskkonnasõbralikku tuuleenergiat, millest piisab 30 000-le Eesti perele,» sõnas Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Eesti Energia püstitas endisele tuhaväljale 17 tuulikut, iga tuuliku elektritootmise võimsus on 2,3 MW ning Narva tuulepargi koguvõimsus on 39,1 MW.

Narva tuulepargi ehitustööd algasid 2010. aasta sügisel, peatöövõtjaks oli Saksa tuulikutootja Enercon. Tuulepargi ehitustehniline osa valmis 2012 aastal, kuni käesoleva suveni kestsid elektrivõrgueeskirjadele vastavuskatsetused, mille tulemusel andis põhivõrguettevõte tuulepargile heakskiitva otsuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles