Androidi järgmise versiooni nimeks saab KitKat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android.
Android. Foto: SCANPIX

Google teatas eile, et tarkvaraplatvormi Android versiooni 4.4 nimeks saab seni töös olnud Key Lime Pie asemel KitKat, kirjutab Techradar.

Kuigi Google jätkab sellega traditsiooni, mille järgi nimetatakse tarkvaraversioone maiustuste nimedega, on seekordse valiku KitKat puhul tegu Nestle´i kaubamärgiga, mille kasutamiseks said ettevõtted Androidi üksuse  rahvusvaheliste partnerlussuhete üksuse John Lagerlingi sõnul mitterahalisele kokkuleppele.

Ettevõtted hakkavad omavahel tooteturunduses siiski koostööd tegema - Nestle tuleb välja kampaaniaga, millega on tarbijatel võimalik eriliselt märgistatud KitKati maiustusi süües võita erinevaid auhindu nagu Google Nexus 7 või Google Play rakendustepoe kinkekaardid.

Samaaegselt tarkvaraversiooni uue nime avalikustamisega teatas Google Twitteris, et ületatud on ka miljardi aktiveeritud Androidi seadme verstapost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles