Euroopa Komisjon otsib innovatsioonipealinna

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon algatas täna esmakordselt Euroopa innovatsioonipealinna konkursi, mille võitjaks valitakse linn, kes ehitab välja parima innovaatilise ökosüsteemi, mis ühendab elanikke, avalikke organisatsioone, akadeemilisi ringkondi ja eraettevõtjaid.

Arvestades asjaolu, et 68 protsenti  Euroopa Liidu elanikkonnast elab linnades, on linnapiirkond alaks, mis mõjutab Euroopa innovatiivsust kõige rohkem, teatas komisjon.

Komisjoni hinnangul kiirendavad linnad innovatsiooni elanikele suunatud teenuste osutamisega, kuid veelgi tähtsam on siduda omavahel avaliku ja erasektori püüdlused.

Sõltumatute ekspertide kogu valib innovatsioonipealinna konkursi võitja 2014. aasta kevadel. Võitjaks osutunud linnale antakse 500 000 eurot innovaatiliste lahenduste täiendamiseks.

Taotluste esitamise tähtaeg on 3. detsember 2013.

Linnu hinnatakse nii selle põhjal, millised on nende senised saavutused, kui ka selle põhjal, millised on nende ideed innovatiivsuse parandamiseks tulevikus.

Konkursist saavad osa võtta EL-i liikmesriikide ning  EL-i teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammis osalevate riikide linnad.

Auhind on ette nähtud linnadele, kus on elanikke üle 100 000. Riikides, kus ei ole üle 100 000 elanikuga linnu, võib tiitlit taotleda suurim linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles