Turvakontsern G4S liidab oma tütarfirmad kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S valvetöötaja.
G4S valvetöötaja. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest liidab turvakontsern G4S üheks aktsiaseltsiks oma senised eraldiseisvad ettevõtted G4S Lõuna-Eesti, G4S Lääne-Eesti, G4S Ida-Eesti, G4S sularahakeskus ja G4S Koolitus. Ühinenud firma nimi on AS G4S Eesti.

G4S Eesti kommunikatsioonidirektor Andres Lember kinnitas, et ühinemisega seoses mingeid koondamisi ei tule. Nimelt on kontsern juba aasta jooksul struktuurimuutusi teinud ning praegune samm oli selles ahelas viimane, et ühinenud ettevõte juriidiliselt ära vormistada ning äriregistrisse kanda.

«Sisuline töö ning juhtimistasandite vähendamine on toimunud viimase aasta jooksul ning regionaalsete ettevõtete juhid lahkusid juba selle aasta algul,» ütles Lember. «Praegune samm ei ole kuidagi seotud uue töölepinguseaduse jõustumisega.»

G4S-i juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul ongi ühinemise eesmärk vähendada juhtimistasandeid ning seeläbi kärpida juhtimiskulusid, tõsta klienditeeninduse taset ning ühtlustada sisemist töökorraldust. Ettevõtete ühendamisel muutub asjaajamine kliendile lihtsamaks, paidlikumaks ja kiiremaks.

Ettevõtete ühendamisel läksid endiste eraldisesivate tütarfirmade varad, õigused ja kohustused, aga ka klientidega sõlmitud lepingud üle G4S Eestile. Kliendilepingutes mingeid muutusi ei toimu ning neid ümber vormistada ei ole vaja.

G4S on Eesti suurim turvafirma, millel on rohkem kui 45 000 klienti ja üle 3200 töötaja. Kontserni käive oli mullu 1,2 miljardit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles