Analüütik: Nokia mobiiliäri müüdi liiga odavalt

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia lipp Helsingis.
Nokia lipp Helsingis. Foto: SCANPIX

Ühe tuntuma ja hinnatuma telekommunikatsioonisektori analüütiku Tero Kuittise hinnangul müüb Nokia oma mobiiliüksuse 35-50 protsendi võrra odavamalt, kui ta ootas.

Ühtlasi kritiseeris analüütik ka tehingu aega.

Microsofti pakutav hind mobiiliüksuse ja patentide eest on alla poole üksuse käibest.

«Armas aeg, kui halb hind,» ütles New Yorgis asuva analüüsikeskuse Alekstra analüütik Tero Kuittinen Kauppalehtile.

Analüütiku sõnul on tehingu hind 35-50 protsenti odavam, kui tema oleks oodanud. Kuittinen peab imelikuks ka tehingu aega, sest Lumia 520 müük on just nüüd korralikult käima läinud.

«Kõik ootasid, et Microsoft mingil hetkel Nokia telefoniüksuse ostab, aga miks tuleb seda teha nüüd, kui hästi minev Lumia 520 on olnud turul vaid neli kuud,» ütles Kuittinen.

Taolise allahindlusega müüakse tavaliselt kahjumis olevaid ettevõtteid, kuid Nokia mobiiliüksus on muutumas kasumlikuks. Kuittise arvates oleks Nokia juhtkond pidanud ootama ja vaatama, kuidas Lumia müük edeneb.

«See, mida me ei tea, kui halvasti on läinud tavatelefonide müük,» ütles Kuittinen.

Küsimusele, kas Microsoftist Nokia tegevjuhiks tulnud Stephen Elop on trooja hobune, vastas analüütik, et tegemist on omapärase olukorraga.

«Majandusajaloost ei tule meelde ühtegi juhtumit, kus ettevõtte B tegevjuht tuleb ettevõttest A, müüb ettevõtte B odavalt ning läheb tagasi ettevõtte A teenistusse,» ütles Kuittinen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles