Skype hakkab parimaid IKT magistrante toetama 650-eurose lisastipendiumiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i Eesti kontor.
Skype'i Eesti kontor. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Skype kuulutas täna välja IT Akadeemia programmi kuuluvate magistritaseme õppekavade tudengite stipendiumikonkursi, mille fond on 100 000 eurot.

Tegemist on uue ja suurima igakuise stipendiumiga, mis toetab IKT magistrante, et nad saaksid rohkem pühenduda õppetööle ega peaks kooli kõrvalt töötama. Skype IT Akadeemia stipendiumi saab 2013/14 õppeaastal 15 silmapaistvat magistranti. Igakuise toetuse summaks hakatakse maksma 650 eurot.

Konkursil hinnatakse eelkõige stipendiumikandidaadi senist akadeemilist edukust, kavandatava magistritöö teemat või huvivaldkonda, senist erialast tegevust ja tulevikuplaane.

Skype’i IT Akadeemia magistristipendium on mõeldud silmapaistvate magistrantide õpingute toetamiseks Tallinna Tehnikaülikooli Küberkaitse (Cyber Security) ja Arvutisüsteemide (Computer Systems and Engineering) ning Tartu Ülikooli Tarkvaratehnika (Software Engineering), Informaatika (Computer Science) magistriõppekavadel.

Stipendiumi eesmärgiks on silmapaistvate informaatika ja infotehnoloogia magistrantide õpingute ja õpimotivatsiooni toetamine ning Eestis antava IKT kõrghariduse rahvusvahelise tuntuse suurendamine.

 «Haritud IT-spetsialistidest on suur puudus ja IT Akadeemia kaudu me kasvatame uut tugevat põlvkonda IT-spetsialiste. Skype annab valdkonna ühe suurima tööandjana sellesse oma panuse, toetades IT Akadeemia programmi raames õppivaid magistrante lisastipendiumiga», rääkis Skype Technologies Eesti juht Andrus Järg.

Stipendiumikomisjon moodustatakse IT Akadeemia programmi juhtkonna, Skype ja ülikoolide esindajatest.

Taotlusi võetakse vastu IT Akadeemia kodulehe kaudu eesti või inglise keeles veebikeskkonnas www.studyitin.ee 16. septembrini 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles