Skype’i loojad investeerisid konkurenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: SCANPIX

Skype’i loomisega jõukaks saanud Jaan Tallinn investeeris ekskolleegide uude suhtlemisrakendusse Fleep 100 000 eurot. Peale Tallinna on Fleepi arendust toetanud ka teine eestlastest Skype’i neliku liige Priit Kasesalu, kirjutab Äripäev.

Uues kiirsuhtlemislahenduses näeb Tallinn tulevikku. Seda vaatamata suurele hulgale konkurentidele, nagu Whats­App, Kik, Piip, Google Hangouts, Facebook Messenger ja ka Skype ise.

Lahendus sai loodud töösuhtluse tõhustamise eesmärgil – rakenduse loojad olid väsinud sellest, et Skype’i sõnumites ei saanud otsida ega lisada mittekasutajaid, sõnumid ei ühildunud eri seadmete vahel, mobiilirakendus oli akusööja ning puudus offline-režiim. Uus rakendus võimaldab kaasata grupivestlustesse ka mittekasutajaid, e-posti teel.

Samas on lahendus abiks ka e-posti vastastele, nende seas on ka Tallinn. «Mulle on Fleepi idee sümpaatne just seetõttu, et inimesed nagu mina, kellele ei meeldi «raskes” meilikliendis istuda, saavad meilidele vastata nagu IMidele (kiirsõnumitele – toim),» ütles Tallinn. «Mulle ei meeldi e-mail, see on 1970ndate tehnoloogia, mis keeldub suremast,» lisas ta.

«Fleepi meeskond on Skype’i inseneride koorekiht,» põhjendas Skype’i looja usku endiste töötajate uude ettevõtmisse. «Elu on näidanud, et start-up’ide puhul on tiim olulisem kui esialgne tooteidee,» lisas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles