Tallinna südalinna võib ridamisi kõrghooneid kerkida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeeriumi külje all asuva tasulise parkla krundile võib tulevikus kerkida kaheksakorruseline hotellihoone.
Välisministeeriumi külje all asuva tasulise parkla krundile võib tulevikus kerkida kaheksakorruseline hotellihoone. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus algatas oma viimasel istungil mitu detailplaneeringut, mis näevad ette Tallinna südalinna vähemalt kolme umbes kümnekorruselise hoone ehitamise.


Kolmest kõrghoonest kahes hakkavad olema hotellid ning neist üks kerkib välisministeeriumi hoone kõrvale Lembitu tänava algusse. Selleks algatas linn Lembitu tn 2 ja 4 kinnistute detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada välisministeeriumi hoonest üle tänava kuni kaheksa maapealse korrusega ärihoone.

Planeeringuga liidetakse kaks Lembitu tänava alguses asuvat kinnistut ning määratakse moodustatava krundi maakasutuse sihtotstarbeks ärimaa. Praegu kummalgi kinnistul ühtegi hoonet ei ole. Tekkivale kinnistule ehitatavasse hoonesse on plaanis rajada hotell.

Varem asus Lembitu 4 krundil kahekorruseline puidust elumaja, mis jäi üldisest tänavajoonest tugevalt tahapoole. Elamu keldris tegutses toona populaarne söögikoht Lornella Grill. 2006. aastal laskis hotelli ehitust plaaninud Eesti Ehitus puitmaja lammutada. Detailplaneeringu koostamise algatamise avalduse esitas toonane Eesti Ehitus, tänane Nordecon International 28. aprillil 2005.

Teine möödunud nädalal alguse saanud detailplaneering näeb ette uue hotelli ehitamist Kreutzwaldi ja Gonsiori tänavate nurgal asuva Reval Park Hoteli amortiseerunud hoone asemele. Koostatav planeering näeb ette praeguse kaheksakorruselise hotellihoone lammutamise.

Selle asemele kerkib planeerijate nägemuses 13 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hoone, mille suurim lubatud kõrgus maapinnast on 44,9 meetrit. Peale hotelli on sinna kavandatud ka ruumid toitlustus-, meelelahutus- ja kaubandusettevõtetele.

Kolmanda planeeringu koostamise algatas linn Rävala pst 6 asuva kinnistu suhtes. Seal asub 1978. aastal ehitatud kuuekorruseline ärihoone, mis on selgapidi Tallinna Kaubamaja vana hoone vastas. Detailplaneeringuga määratakse ehitusõigus sellele krundile ühe maa-aluse ja kuni 11 maapealse korrusega ärihoone ning maa-aluse ja kuni viie maapealse korrusega parkimismaja rajamiseks.

Planeering näeb ette praegu kinnistul asuva hoone lammutamise. Selle asemele on ette nähtud kolme erineva kõrgusega hoonestus. Rävala puiestee äärde kerkib 11 maapealse korrusega osa, A. Laikmaa tänava äärne hooneosa on seitsmekorruseline ning krundi sisemusse plaanitud parkimismaja saab olema viiekorruseline.

Planeeringus tehakse ka ettepanek laiendada Kaubamaja tänava ühte kõnniteed. Selleks muudetakse sõidutee osa ühesuunaliseks ja jäetakse tänavale ainult ühistranspordiliiklus ning juurdepääsud tänavaäärsetele hoonetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles