Väike Mehhiko küla lõi oma mobiilsideteenuse

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talea de Castro küla Mehhikos.
Talea de Castro küla Mehhikos. Foto: AFP / Scanpix

Villa Talea de Castro küla Lõuna-Mehhikos arendas välja oma rahvusvahelise ühendusega mobiilsidevõrgu pärast seda, kui maailma rikkaimale mehele, Carlos Slimile, kuuluv ettevõte sellest ära ütles, vahendab The Times of India.

Külas elab 2500 põlisasukat ning see asub Oaxaca osariigis lopsakate metsade vahel. Just seetõttu ei näinud ettevõtted, nagu Slimile kuuluv America Movil, seda kasumliku turuna, kuna firma jaoks oleks teenusel pidanud olema vähemalt 10 000 kasutajat.

Niisiis panid külaelanikud, koostöös kodanikuorganisatsioonide ja ülikoolidega, sel aastal katusele püsti antenni, paigaldasid raadio- ja arvutitehnika ning lõid omaenda väikese teenusepakkuja nimega Red Celular de Talea (RCT).

Kohaliku ametniku Alejandro Lopezi sõnul on teenuse kasutajaks kolme kuuga registreerunud 600 inimest ning paljud teised põlisasukate kogukonnad on samuti avaldanud soovi projektis osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles