ABB sai suurtellimuse maailma võimsaimalt mageveetehaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suurim merevee magestamise tehas tagab Alžeerias joogivee viiele miljonile inimesele.
Maailma suurim merevee magestamise tehas tagab Alžeerias joogivee viiele miljonile inimesele. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestiski tegutsev automaatika- ja tehnoloogiafrima ABB sai tellimuse maailma suurima merevee magestamise tehase elektrifitseerimiseks.


Ettevõte võitis 28 miljoni dollarilise tellimuse keskkonnatehnikafirmalt Hyflux maailma suurima merevee magestamise tehase elektrifitseerimiseks Alžeerias.

Magtaa magestamistehas rajatakse Lääne-Orani piirkonda Alžeerias. Tehas, mille kavandatud tootmisvõimsus on 500 000 kuupmeetrit joogivett päevas, hakkab teenindama umbes viie miljoni inimese igapäevaseid veevajadusi. Tööd on plaanis lõpetada 2011. aastaks.

Projekt on osa Alžeeria valitsuse jõupingutustest tagada puhas joogivesi kogu elanikkonnale.

Hyflux on üks maailma juhtivaid keskkonnatehnoloogiale orienteeritud ettevõtteid veealaste ja taastumatute ressursside haldamisega seotud projektide osas. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide teostamine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles