Kütusemüüjad tõstsid bensiini ja diislikütuse hinda

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Mootorikütusemüüjad Neste ja Statoil tõstsid reede hommikul bensiini hinda 1 sendi liitrilt ja diislikütuse hinda 2 senti liitrilt.

Pärast hinnatõusu maksab bensiini 95 liiter jaamades 1,339 eurot ja bensiini 98 liitrihind on 1,379 eurot, diislikütuse hind on 1,329 senti liitrilt.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles E24-le, et kütusehindade tõusu on mõjutanud Süüria konflikt.

«Maailmaturud on viimastel päevadel järsult tõusule pööranud, see omakorda mõjutab otseselt meie sisseostuhinda rafineerimistehastest. Analüütikute sõnul on selle peamiseks põhjuseks Süüria konflikt, mis tekitab turgudel rahutusi,» kommenteeris Pauts.

«Viimasest hinnamuudatusest, mis toimus 15. augustil, on mootoribensiini tootehind tõusnud +2,8 protsenti ja diislikütusel +3,4 protsenti,» lisas ta.

Viimane kütuse hinnamuutus toimus augusti alguses, mil Neste ja Statoil langetasid bensiini ja diislikütuse hinda 2 senti liitrilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles