Keskmise kuupalga tõus kiirenes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskmine brutokuupalk oli 2013. aasta II kvartalis 976 eurot ja brutotunnipalk 5,71 eurot. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 8,5 ja brutotunnipalk 8,1 protsenti.

Keskmise kuupalga aastakasv oli teises kvartalis veidi kiirem kui esimeses kvartalis,teatas statistikaamet.

Ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta tõusis keskmine brutokuupalk 7,9 protsenti. Reaalpalk, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, tõusis 2013. aasta teises kvartalis 4,9 protsenti.

Palgastatistika uuringu alusel oli juuni lõpu seisuga töötajaid 0,6 protsenti vähem kui 2012. aasta samal ajal.

Keskmine brutokuupalk tõusis 2012. aasta II kvartaliga võrreldes kõige enam mäetööstuse palgatöötajatel (20,0 protsenti) ja brutotunnipalk põllumajanduse, metsamajanduse ja kalapüügi tegevusala palgatöötajatel (19,8 protsenti).

Keskmine brutokuupalk ja -tunnipalk langes 2012. aasta teise kvartaliga võrreldes ainult kunsti, meelelahutuse ja vaba aja tegevusala palgatöötajatel (vastavalt 5,9 protsenti ning 6,1 protsenti).

Keskmine brutopalk oli aprillis 957 eurot, mais 954 eurot ja juunis 1014 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles