Õppelaenu taotlejate arv väheneb

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti algusest alates on üliõpilased saanud esitada õppelaenutaotlusi. Kui Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul on õppelaenu võtjate arvust veel vara rääkida, siis SEB eraisikute suuna arendusjuhi Triin Messimase sõnul võetakse õppelaenu järjest vähem.

«Õppelaenusaajad ja käendajad on üsna vastutustundlikud ja teadlikud ning üldiselt ei taotleta õppelaenu, kui selleks tegelik vajadus puudub. Eelmisel, 2012.-2013. õppeaastal oli õppelaenulepingu sõlminud õppurite arvu kahanemine küll aeglasem kui sellele eelnenud õppeaastatel, kuid näiteks SEB-s moodustas esmakordselt õppelaenu saanute arv vaid 30 protsenti 2007/2008. õppeaastal laenuvõtnute arvust,» kommenteeris Messimas.

Pangad alustavad õppelaenu esmataotlejatele ülekandmist alates 1. oktoobrist. Korduvtaotlejatele, kes on varasemalt avaldanud soovi, et õppelaen kantaks üle automaatselt, hakkavad pangad laenusummasid üle kandma 15. septembril, kui kool on kinnitanud õppuri tudengistaatust ja kõik tingimused laenu saamiseks on korrektselt täidetud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles